İki Bayram Arası Düğün Olmaz mı?

İki Bayram Arası Düğün Olmaz

İki Bayram Arası Düğün Olmaz
Halk arasında konuşulan bazı meseleler yarım ve yanlış anlaşılmıştır. Bunlardan birisi de “İki bayram arasında düğün yapılmaz, nikâh kıyılmaz.” düşüncesidir.
Şartlar ve imkânlar hazır olduğu zaman, senenin bütün gün ve saatlerinde düğün yapılabilir, evlenilebilir, nikâh kıyılabilir. Yani nikâh için belli bir zaman ve vakit yoktur. “Nikâh şu gün caiz olur, şu gün caiz olmaz.” diye bir şart yoktur.
Ancak bu nikah işini yaparken namazlarımızı aksatmamak şartıyla yapmamız lazım örneğin Cuma günü cuma namazı vaktinde nikah yapıp namaza gitmek engellenirse caiz olmaz.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Merdiven-altından-geçmek-uğursuzluk-mudur
Hurafeler

Merdiven Altından Geçmek Uğursuzluk Mudur?

Halk arasında dolaşan ve İslam’a atfedilen bir çok hurafe ve yanlış bilgiler vardır. Bunlardan birisi de “Merdiven altından geçmeyi uğursuzluk saymaktır.” Ancak böyle bir şey İslam’da yoktur bu halk arasında dolaşan bir hurafedir böyle şeylere itibar etmeyin inanmayın böyle şeyleri yapmayın yaymayın, böyle bir şey duyduğunuz zaman söyleyen kişiyi hemen uyarın ve dinimizde böyle bir […]

Devamını Oku
Hurafeler

Türbelere Çaput bağlamak (Hurafedir)

Türbeye Çaput bağlamak: Çaput bağlama hurafesi, Kuzey ve Orta Asya uluslaranın eski dinleri olan ŞAMANİZM’e mahsus bir uygulamadır. Türkler müslüman olduktan sonra da bu âdetlerini büsbütün bırakmamışlardır. Evliya saydıkları ulu kişilerin türbelerine, orada biten ağaçlara, ya da o yörede bulunan bazı kayalara, bazı ağaçlara çaput bağlamak suretiyle eski adetlerini müslümanlaştırmak istemişlerdir. Oysa böyle bir âdet […]

Devamını Oku